Henny sluit kapsalon Bouclé Marknesse

Marknesse – Dames- en herenkapsalon Bouclé in Marknesse sluit op 22 mei na 39 jaar de deuren.

Henny van Regenmortel heeft de AOW gerechtigde leeftijd bereikt. Tijd om de schaar neer te leggen. In haar salon boven supermarkt Jumbo heeft ze heel wat dorpsgenoten voorzien van een keurig kapsel. Bouclé had een grote schare vaste klanten. ‘Ik heb een hechte band opgebouwd met de mensen. Door de jaren heen kom je steeds meer te weten over het wel een wee van je klanten. Hun gezondheid en gezinssituatie bijvoorbeeld, maar eigenlijk werd er over alles gepraat. Dat heb ik altijd mooi gevonden. Ik zal zeker het klantencontact gaan missen.’

Kapsalon en postkantoor

Henny is in 1969 al begonnen als kapster bij haar vader die toen een kapsalon en postkantoor aan de Sluis runde. Vader Van Eikenhorst moest vanwege ziekte in juli 1982 stoppen met zijn kapsalon en postkantoor. Maar Henny ging toen niet bij de pakken neerzitten, samen met Afra Klappe begon ze in september 1982 een nieuwe kapsalon boven de supermarkt aan de overkant.

Helaas moest Afra Klappe in 1995 vanwege gezondheidsredenen ook stoppen met haar werkzaamheden. Henny is daarna alleen verder gegaan samen met twee haarstylisten. De laatste zestien jaar heeft ze samen gewerkt met Elsbeth en Ramona. Henny blijft de bewoners van verzorgingshuis Markehof en aanleunwoningen nog wel knippen. De knip op de deur van de salon gaat er per 22 mei definitief op.