Kistje schol levert 108.500 euro op voor Prinses Maxima Centrum

Urk - De veiling van een kistje schol op Urk heeft maandag 108.500 euro opgebracht. De opbrengst van het kistje schol gaat naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. De veiling is onderdeel van een grotere actie, waarvan de teller nu op 158.500 staat.

Twee Urker families voeren actie voor het ziekenhuis, waar kinderen met kanker worden behandeld. De Urker kinderen Luc (2,5) en Jacolien (6) hebben leukemie en worden in het Prinses Maxima Centrum behandeld. De opbrengst is bedoeld voor meer onderzoek naar kinderkanker.

UK210

De Urker bedrijven Dayseaday en Seafresh haalden gezamenlijk het kistje schol binnen. Zij boden bij de veiling volgens het Amerikaanse systeem het meest. Het kistje schol was beschikbaar gesteld door de Urker viskotter UK210.

Kankeronderzoek

Het Prinses Maxima Centrum heeft als missie ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Het centrum combineert hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. De veiling op de visafslag van Urk stond maandagmorgen onder leiding van de bekende veilingmeester Gilbert Bastiaansen.