Johan en Trijn Westerman 65 jaar samen

Emmeloord - Johan (87) en Trijn (86) Westerman-Petter uit Emmeloord zijn vandaag 65-jarig getrouwd. Vrijdagochtend feliciteerde locoburgemeester Marian Uitdewilligen het briljanten bruidspaar namens de gemeente.

Johan en Trijn trouwden op 8 mei 1956 op het gemeentehuis in Nieuwleusen waar ze ook beiden opgroeiden. Na hun huwelijk verhuisden ze naar Anna Paulowna in Noord-Holland waar Johan bij een akkerbouwbedrijf ging werken. ‘We hadden thuis allebei koeien, maar Johan hield niet van koeien. Hij specialiseerde zich in de selectie van aardappelen’, vertelt Trijn.

Familie

In Noord-Holland werden 3 dochters en een zoon geboren. Het gezin verhuisde in 1968 naar de Noordoostpolder waar ze eerst aan de Luttelgeesterweg gingen wonen. Johan ging aan de slag bij de bedrijfsverzorgingsdienst, hij verving onder andere boeren die ziek waren. ‘We wilden graag weer iets dichter bij de familie wonen’, vertelt Trijn. ‘In Noord-Holland hadden we eerst geen auto en dan met een jong gezin kwamen we niet vaak meer in Nieuwleusen.’

In 1980 verhuisden Johan en Trijn naar de Deltastraat in Emmeloord waar ze nog steeds met veel plezier wonen. ‘We zijn gelukkig allebei nog gezond. We zitten op het seniorenkoor De Lofstem, al ligt dat nu natuurlijk stil, maar Johan is nog wel actief voor de PCOB. We brengen de krantjes naar Creil en Bant.’ Daarnaast waren ze beiden actief in de kerk en schonk Trijn 22 jaar koffie in Wittesteijn.

Feest later

Ze hadden graag een groot feest gevierd met hun kinderen, 11 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen, maar vanwege corona gaat dat eerst niet door. ‘We hebben vijf jaar geleden een prachtig feest gehouden in de Voorst. Dat was heel mooi, misschien dat we later nog eens een feestje houden als het allemaal weer kan. We zullen het zien.’