Kamperen tijdens Uit-jeTent op drafbaan Emmeloord

Emmeloord De Draf- en Rensport Noordoostpolder wil haar accommodatie graag onder de aandacht brengen van een breder publiek. Het realiseren van een pop-upcamping tijdens het Uit-JeTent festival in juni biedt de mogelijkheid.

‘Er is plek voor wel twintig tentjes’, zegt Cock Droog met een enthousiast armgebaar. Vrijwilligers van de vereniging hebben enkele jaren geleden de toiletgroep vernieuwd. Dat klinkt alvast uitnodigend voor de liefhebbers die hun tent willen opzetten op het drafterrein tijdens het festival. En ook een ontbijt met vers brood en eitjes kan geregeld worden, verzekert Droog en er is koffie en thee op de gelegenheidscamping. ‘En gasten kunnen van de koelkast gebruik maken.’

Douchen

Een ruimte om te douchen is niet per se op het terrein, maar daarvoor is ook een oplossing gevonden. ‘We hebben gevraagd of dat bij de tennisvereniging kan en die hebben ons toegezegd dat onze kampeerders daar van de douche gebruik kunnen maken’, vertelt Droog.

Stof afspoelen van voorbij racende paarden is in het weekeinde van 12 juni overigens niet aan de orde. Vanwege corona heeft de club de race van 23 juni geannuleerd. De eerste van drie races is pas op 21 juli, de tweede op 18 augustus en de slotdraverij op vrijdagmiddag 10 september tijdens het Pieperfestival.

Yoga

De draf- en rensportvereniging wil de kampeerders en ook andere gasten onder meer verpozing bieden door yoga aan te bieden. ‘We hebben de yogavereniging gevraagd om onze kampeerders kennis te laten maken met yoga.’ En verder is de kans groot dat er een kleinschalige boerenmarkt gehouden wordt, waar agrarische producten aangeboden worden. ‘Het hangt natuurlijk ook van corona af of dit door kan gaan.’

Met de activiteiten wil de enthousiaste club mensen op een andere manier kennis laten maken met de grasbaan in Emmeloord, zodat ze wellicht ook eens langs komen als er paardenraces zijn. ‘We hebben voor de camping al 4 boekingen. Daar kunnen nog wel wat bij. Het is toch prachtig om de drafbaan om te toveren tot camping.’ De drafbaan heeft bovendien een grote overkapping. Zelfs bij slecht weer is het er goed toeven.

uit-jetent.nl

Cees Walinga