Project New Me in nieuwe sportstudio

Emmeloord – Project New Me biedt sporten, voedingsadvies en mental coaching. Bij Project New Me van personal trainers Mark Staal (27) uit Espel en Linda Geerts (44) uit Marknesse sla je drie vliegen in één klap. ‘Wij zijn geen doorsnee fitnesscentrum; hier word je fitter van binnen en van buiten.’

Mark en Linda zijn al jaren zelfstandig personal trainer en gewichtsconsulent en kwamen elkaar wel eens tegen in die hoedanigheid. De twee gingen meer en meer samenwerken met groepen. Een jaar geleden besloten ze samen Project New Me op poten te zetten. Een twaalf weken durend programma, waarbij deelnemers aan de slag gaan met trainen, voeding en mental coaching.

‘Met dat totaalconcept hebben we nog een prijs gewonnen hier in de Noordoostpolder, Sportinitiatief 2019’, vertelt Linda met een grote glimlach. De samenwerking beviel het duo zo goed dat ze besloten hun krachten te bundelen in een bedrijf, met de naam Project New Me.

Gouden combinatie

Beide trainers richten zich voornamelijk op krachttraining, voor jong en oud. Mark: ‘Linda is erg goed in het sociale aspect, ze zorgt ervoor dat je met een boost van zelfvertrouwen weer naar huis gaat. Linda: ‘En Mark heeft ontzettend veel empathisch vermogen. Hij is ook heel goed in het geven van groepslessen.’ Een gouden combinatie dus.

Bij Project New Me kunnen klanten nog steeds het 12-wekenprogramma volgen, maar het aanbod is in de eigen sportstudio flink uitgebreid. De personal trainers bieden hier ook bootcamp en allerlei groepstrainingen tot maximaal twaalf deelnemers.

Mark: ‘Persoonlijke aandacht staat bij ons centraal. Als je bij ons sport, krijg je onze begeleiding erbij.’ En de twee geven daarnaast ook voedingsadvies en mental coaching.

Linda: ‘Afvallen is echt niet altijd het doel bij ons. Fitter worden, beter in je vel zitten; dat is waar we meestal aan werken.’ Dus ook bij burn-out, stressklachten of blessures bijvoorbeeld. ‘Voeding is misschien wel het belangrijkste onderdeel van onze trajecten. Dat bepaalt ook voor een groot deel je humeur bijvoorbeeld.’

Allerlei hulpvragen

Bij Project New Me komen er dus allerlei verschillende soorten mensen over de vloer met allerlei verschillende soorten hulpvragen. Mark: ‘Van jong tot oud. Bij jonge mensen werken we steeds vaker aan een beter zelfbeeld. Veel jongeren van nu streven naar het perfecte plaatje. De social media-generatie, zeg maar. Met hen stellen we realistische doelen en gaan daarmee aan de slag.’

Aan de Traktieweg 8B richtten Mark en Linda een complete personal trainingstudio in met grote trainingsruimtes, kleedkamers, douches, kantoor en spreekruimte. Door corona gebeurt het sporten momenteel alleen nog buiten, maar de twee hopen binnenkort dan eindelijk hun studio echt in gebruik te kunnen nemen.

‘Alles staat klaar. Het is ontzettend mooi geworden allemaal, we zijn er heel blij mee.’

Projectnewme.nl of volg het bedrijf op Instagram (Projectnewme1) en Facebook (Projectnewme).