Weer | Heel gemiddeld weer

Zondag werd de kou dan eindelijk verdreven en de temperaturen liepen meteen flink op. Het KNMI meetpunt in Marknesse tikte net niet een zomerse dag met 24,6 graden.

Lokaal kwam het wel boven de 25 graden zoals in Emmeloord. Daar werd het 25,2 graden. Samen met enkele onweersbuien is een periode aangebroken van groeizaam weer. De temperatuur is inmiddels gezakt naar een gemiddeld niveau van een graad of 15 â 16. De komende week sturen lagedrukgebieden ten westen van Ierland ons weer aan. Het beeld ziet er wisselvallig uit met elke dag kans op een of meer bui.

Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag zal het niet helemaal droog blijven, maar het wordt geen verregende dag. De middagtemperatuur ligt rond de 16 graden en dat blijft het het hele weekend. Volgende week komen we mogelijk gedeeltelijk onder de straalstroom te liggen vanuit het westen. Dat zal betekenen dat de wisselvalligheid blijft aanhouden. Van tijd tot tijd kunnen er buien vallen. De stroming komt niet meer uit het noorden dus heel koud zal het niet zijn. Volgende week komt de middagtemperatuur ook rond de 16 graden te liggen. Heel gemiddeld weer voor half mei.

Robert de Vries