Werkzaamheden Zwolsebrug (Urk) starten maandag 17 mei

Urk - De provincie start maandag 17 mei de werkzaamheden aan de Zwolsebrug de fietsbrug over de Urkervaart bij de rotonde Urkerweg-Ransuil. Het werk duurt tot zaterdag 3 juli.

Tijdens deze periode van zeven weken kan de brug niet gebruikt worden door fietsers, bromfietsers en voetgangers. De omleidingsroute  loopt via de Arie de Witbrug. 

De Zwolsebrug krijgt net zoals alle beweegbare bruggen en sluizen, die de provincie vanuit de centrale in Lelystad bedient, een nieuw en uniform besturings- en bedieningssysteem. Het bouwen van het nieuwe besturings-en bedieningssysteem is een complexe klus. Zo wordt de motor vervangen, zijn er nieuwe elektriciteits- en glasvezelverbindingen nodig, worden de schakelkasten vernieuwd, komen er nieuwe camera’s en slagbomen, een nieuwe omroepinstallatie en moet alles aangesloten worden op de centrale in Lelystad.  Bovendien wordt de brug ook opnieuw geschilderd.

 

Scheepvaart

Voor de scheepvaart geldt er tot 3 juni een hoogtebeperking van 2.40 meter. Daarna is er voor schepen hoger dan 2.40 meter van maandag t/m zaterdag op aanvraag een doorvaart mogelijk om 17.00 uur ‘s middags. Een aanvraag voor een doorvaart moet een dag van te voren voor 16.00 uur worden gedaan bij de bediencentrale, telefoonnummer 0320 767610.

Via de BouwApp, die gratis te downloaden is via de App Store of de Google Play store  kan iedereen de  voortgang van de werkzaamheden volgen. Verder biedt de BouwApp de mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel meldingen of klachten in te dienen.

 

www.flevowegen.nl/projecten/zwolsebrug