Politie vindt nog twee afgehakte poten van bastaardhondje

Emmeloord - Op de plek in Emmeloord waar vorige week twee afgehakte voorpoten van een hond zijn gevonden zijn vrijdag nog eens twee poten gevonden. Waarschijnlijk gaat het om de poten van dezelfde hond, meldt de politie.

Een speurhond van het ASAR zoekhondenteam vond de poten. Zondag is een team het water opgegaan om met een zogenaamd dregapparaat overige delen van de hond te zoeken. De politie is na de eerste vondst op maandag 3 mei een onderszoek gestart om erachter te komen wie de poten heeft achtergelaten. Volgens een inschatting van de dierenarts gaat het om een zogenaamde bastaard met een zwart en rood/bruine vacht. De politie heeft buurtonderzoek verricht en ze heeft inmiddels ook telefonisch enkele tips ontvangen. 

De gouden tip zit er echter nog niet bij. Heeft u voor maandag 3 mei 10.00 uur op het grasveldje vlakbij de Schoenerstraat in Emmeloord, daar waar de Urkervaart de Lemstervaart kruist iets verdachts gezien in deze zaak. Kent u iemand die een hondje heeft die deze kenmerken heeft, meld dit dan bij de politie. Ook zoekt de politie naar de andere lichaamsdelen van het hondje. 

Bellen met de politie kan via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.