Wind blaast lampions Lange Nering weg

Emmeloord - De kleurrijke lampionnen die rond 22 april in de Lange Nering werden opgehangen zijn alweer vervangen. Door de harde wind zijn veel lampionnen stukgegaan.

De Emmeloorders Martinus Hanse en André Geurtzen van Luimes AV gingen daarom op herhaling. ‘Door de harde wind zijn ze gaan schuiven. Enkele lampionnen zijn ook van hun frames losgeraakt’, vertelt Martinus. Om te voorkomen dat het euvel zich herhaalt, wordt tussen de kleurrijke ballen tape geplakt, zodat de lampionnen, die van bamboe zjn gemaakt, niet van hun plek kunnen schuiven.

481 lampions

Nu ze een herkansing kregen voor het ophangen, werden de lampionnen ook uit de buurt van de bomen gehouden. Al met al hadden martinus en André (in hoogwerker) opnieuw twee dagen werk met het opfleuren van de Lange Nering. In totaal hingen ze 481 lampionnen op aan 37 lijnen, aan iedere lijn 13 stuks. De mannen hebben wel eer van hun werk. In de zon zorgen de lampionnen voor een vrolijk schouwspel.

De lampionversiering is een initiatief van het centrummanagement dat wil met de vrolijke kleurige bollen optimisme uitstralen en het winkelend publiek weer aantrekken nu er weer geshopt kan worden.