MKB Idee subsidie voor Willem de Boer

Emmeloord - Willem de Boer Food & Events uit Emmeloord heeft de MKB Idee subsidie van 124.600 euro ontvangen voor hun winnende opleidingsidee.

MKB Idee is een beleidsexperiment van het Rijk waarmee ondernemers op vernieuwende wijze leren in hun bedrijf versterken. De inzending van Willem de Boer Food & Events, een educatieprogramma voor innovatieve ziekenhuisvoeding, is vanuit honderden inzendingen als een van de beste ideeën uit de bus gekomen. Staatssecretaris Mona Keijzer en minister Wouter Koolmees overhandigden live vanuit de studio in Den Haag op symbolische wijze de cheque aan directeur René de Boer.

Eetlust

Willem de Boer Food & Events ontwikkelt met het geld een interne opleiding voor zijn medewerkers. Zij leren door trainingen gerechten maken die speciaal gericht zijn op het ziektebeeld van patiënten in ziekenhuizen. Smaakbeleving, conditie en eetlust zijn daarbij het uitgangspunt. Het doel van dit innovatieve voedingsconcept is het medicijngebruik van patiënten te verminderen en herstel te bespoedigen.

Patiënten kiezen op zes momenten op een dag uit diverse kleine gerechten die Willem de Boer Food & Events dagvers bereidt en levert. Directeur René de Boer: ‘We werken samen met specialisten uit ziekenhuizen zodat het voedingsconcept zo goed mogelijk aansluit op de behoeften van verschillende patiëntengroepen. Bijvoorbeeld voor de afdelingen Oncologie, Geriatrie, Maag, Darm- en Leverziekten (MDL), Bariatrie, Cardiologie en kinderen. Dit is een hele andere benaderingswijze van eten in de zorg. Omdat we deze innovatie zelf hebben bedacht, is er geen opleiding waar we medewerkers deze methodiek leren. Daarom ontwikkelen we zelf een educatieprogramma. We werken daarbij samen met onderwijskundigen om het leertraject zo goed mogelijk vorm te geven.’

Opleidingsruimte

In de speciaal te realiseren opleidingsruimte in het pand aan de Distributieweg leert het personeel koken met de juiste smaaksturing voor patiënten. Het bedrijf ontwikkelt daarvoor e-learningsmodules, instructievideo’s en leermaterialen. Binnen de opleidingsmethodiek leren medewerkers ook voedselverspilling tegengaan op basis van het analyseren van datastromen.