Hondenpoten met mechanisch geweld losgekomen

Emmeloord - De gevonden hondenpoten zijn waarschijnlijk met door mechanisch geweld losgekomen van de romp van het hondje, dat op het moment van het amputeren al dood was, stelt een dierenpatholoog. Dit meldt de wijkagent van Emmeloord.

Hoe en door wat de amputatie heeft plaatsgevonden kan de patholoog niet zeggen. Het ras, geslacht en leeftijd zijn niet meer vast te stellen. Met deze uitkomst blijven voor de politie nog steeds veel vragen en kan ze niet uitsluiten dat hier sprake is geweest van dierenmishandeling. Het onderzoek gaat daarom ook verder. Daarbij wordt opnieuw de hulp van burgers gevraagd; 

Wie heeft voor 3 mei 10.00 uur iets opvallends gezien op het grasveldje bij de Schoenerstraat, daar waar de Lemstervaart de Urkervaart kruist. De hond had een zwarte en bruin/rode vacht en was ongeveer 10 tot 15 kilo  zwaar wat duidt op een middelgrote hond. Wie herkent de hond aan de beschrijving of kent iemand die de hond mist. 

Het kan zijn dat diegene die de hondenpoten heeft neergelegd bij de boom, niets te maken heeft met deze zaak. Ook in dat geval willen wij graag in gesprek komen omdat hij of zij wellicht een belangrijke getuige is, aldus de politie. 

Het telefoonnummer is 0900-8844.