Vissers slaan over de kop en verlaten plaats van ongeval bij Vollenhove

Marknesse - Op de Ettenlandseweg, vlakbij de Vollenhoverweg, in het buitengebied tussen Marknesse en Vollenhove heeft vanochtend een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Nadat passanten de hulpdiensten alarmeerden troffen die bij aankomst van het ongeval geen personen aan.

Een personenauto lag op de kop in de sloot. Mogelijke slachtoffers en inzittenden waren niet te vinden. De politie was de twee inzittenden die in Vollenhove wonen echter snel op het spoor. Zij hadden een nachtje gevist en waren na het ongeluk dat rond 6.45 uur plaatsvond te voet naar huis gegaan zonder de hulpdiensten te alarmeren. Pas een uur later werd er alarm geslagen door voorbijgangers. Na de melding bij 112 gingen brandweer, politie en ambulance met spoed naar de plek. 

Duikers

De brandweer uit Vollenhove en Marknesse waren als eerste ter plaatse, maar er was niemand in of bij de auto te bekennen. De brandweerlieden hebben een zoekslag gemaakt naar eventuele slachtoffers in het weiland ernaast, niet wetende dat de betrokkenen al thuis waren. De opgeroepen brandweerduikers van Urk, Zwolle en Lelystad waren niet nodig en zijn onderweg afgemeld.

De politie heeft de ongedeerde automobilist – woonachtig in Vollenhove – getraceerd, waarna de brandweer retour kon gaan. De twee inzittenden hadden volgens de politie een paar engeltjes op hun schouders zitten. De airbags hebben waarschijnlijk ernstig letsel voorkomen. Een van de twee inzittenden werd overigens nog wel met klachten naar het ziekenhuis gebracht. Waarom de bestuurder de plaats van het ongeval verliet, is niet bekend. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto uit de sloot gehaald en afgesleept.