Deze interieurtrends mogen anno 2021 niet ontbreken in je woning

Aangeboden door: abnamro.nl

Zo nu en dan heb je zin om je interieur te veranderen. Dit kun je groots aanpakken, maar ook kleine aanpassingen kunnen al voor een hele andere uitstraling zorgen. De trends en mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Kom er in dit artikel achter wat er echt niet mag missen in jouw interieur!

Ga voor rust

Zachte pastelkleuren zijn altijd goed in een interieur, maar in 2021 zijn ze echt niet meer weg te denken. Doordat veel mensen erg druk zijn kan het fijn zijn om thuis de rust op te roepen in het interieur. Zachte aardetinten, maar ook lichtblauw en lichtroze doen het dit jaar goed. Daarnaast zijn meubelen die gemaakt zijn van een lichte houtsoort, zoals acacia, erg in trek; deze staan mooi in een Scandinavisch interieur. Maak het spannender door een contrast op te wekken met een felle kleur, zoals okergeel, mintgroen of turquoise.

Go black

Naast lichte en zachte kleuren is een compleet zwart interieur ook erg in opkomst. Het komt misschien in eerste instantie wat intimiderend over, maar ook een totaal zwart interieur kan een rustgevend geheel creëren. Daarnaast ontstaat er door het zwart een chique uitstraling. Begin bij de basis door bijvoorbeeld zwart laminaat te leggen en de muren zwart te verven of voor zwart (structuur)behang te kiezen. Het mooiste is om dan wel met zachte materialen te werken. Kies bijvoorbeeld voor een fluwelen bank. Zo creëer je toch zachtheid in het interieur. Gaat een compleet zwart interieur je te ver? Je kunt er ook voor kiezen om gouden of koper accenten te gebruiken om het geheel net iets te breken.

Kies een statement piece

Doordat de kern van de interieurtrends van tegenwoordig ‘rust’ is, wordt er vaak voor een pronkstuk in de ruimte gekozen. Zo’n ‘statement piece’ kun je op verschillende manieren opvatten. Denk bijvoorbeeld aan een groot, kleurrijk schilderij in een minimalistische ruimte of een vintage kast in een verder modern interieur. Voor sommige investeringen in je interieur zul je diep in je buidel tasten. Een inboedelverzekering afsluiten is dan een goed idee. Als jij of een ander je waardevolle spullen kapot maakt, of in het geval van inbraak, dan zal de schade gedekt worden.

Natuur in huis

Je kunt ook rust creëren door de natuur in huis te halen. Dit doe je bijvoorbeeld door voor de botanische look te gaan. Je hoeft niet meteen een urban jungle te creëren, maar met verschillende planten in je interieur kun je al snel een ontspannen sfeer laten ontstaan. Daarnaast zorgen ze er ook nog voor meer zuurstof en dat de lucht gezuiverd wordt. Heb je een glazen pui of openslaande tuindeuren? Dan kan het mooi zijn om de stijl van je woning door te trekken in de tuin voor het optimale binnen-buitengevoel. Om het compleet te maken kun je ook werken met verschillende groentinten en het afmaken met natuurlijk en duurzaam materiaal: helemaal 2021!