Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval bij Tollebeek

Tollebeek - Een automobilist is zaterdagavond gewond geraakt bij een éénzijdig ongeval in het buitengebied van Tollebeek.

Rond 23:30 uur reed een man met zijn auto het Steenbankpad af. Op de T-splitsing met de Espelerringweg (N712) ging het mis. De automobilist reed rechtdoor over de provinciale weg, ramde een bord en kwam uiteindelijk tot stilstand in een greppel. Omstanders belden 112. De hulpdiensten kregen een melding van een 'voertuig te water', waarna de brandweer met twee wagens en een duikteam uit Urk ter plaatse kwam. Ook twee ambulances kwamen naar de plek van het ongeval toe.

De auto was niet echt te water geraakt, dus was er voor de brandweerduikers weinig te doen. De automobilist zat nog wel in zijn voertuig, maar zat niet bekneld. Hij is door de hulpverleners uit de auto gehaald. Het slachtoffer is vervolgens met spoed per ambulances naar een ziekenhuis gebracht. Over de aard van zijn letsel is niets bekend.

Een berger heeft de zwaar beschadigde auto uit de greppel getrokken. De Espelerringweg was tijdelijk voor het verkeer afgesloten. Hoe is nog onbekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.