Politie grijpt in bij 'jongerenfeestje' bij Wellerwaard

Emmeloord - De politie heeft zaterdag rond middernacht ingegrepen bij jeugdoverlast in recreatiegebied Wellerwaard bij Emmeloord. Rondom de recreatieplas waren zeker honderd jongeren aanwezig die de coronaregels niet naleefden. Bovendien pleegden ze vernielingen.

Vanwege het mooie weer was er de afgelopen dagen na zonsondergang al vaker overlast in de Wellerwaard, maar zvrijdagavond was het extreem. De politie besloot het gebied 'schoon te vegen' en dat had effect. De politie kwam met zeker vier wagens ter plaatse. Men heeft alle aanwezigen gevraagd om te vertrekken. Hier gaven de meeste jongeren gehoor aan. Op het strand waren takken in brand gestoken. De jeugd moest dit vuurtje uitmaken. Het is niet bekend of er bekeuringen zijn uitgedeeld.

Rotzooi

Medewerkers van Concern voor Werk waren zaterdagochtend al vroeg in de weer om al het vuilnis rondom de recreatieplas op te ruimen. Bekers, bierflesjes, etensresten, sigaretten, er was van alles achtergelaten. De afvalruimers gaven aan dat ze deze week bijna dagelijks de Wellerwaard moesten ontzien van troep, ondanks dat er genoeg prullenbakken in het gebied staan.

Verboden gebied

De gemeente Noordoostpolder heeft de openbare ruimte van de Wellerwaard sinds afgelopen winter aangewezen als verboden gebied tussen zonsondergang en zonsopgang. Omwonenden en de lokale horeca klaagden al geruime tijd vanwege overlast, met name bij warm weer. Daarom voerde de gemeente deze maatregel in. Echter lijkt het erop dat de overlast er niet minder door is geworden.

De politie heeft vrijdagavond ook ingegrepen bij jeugdoverlast langs de Bremerbergdijk bij Biddinghuizen, is te lezen op de social media van politie Dronten.