Het weer | Stabiel zomerweer

Emmeloord - We hebben de komende dagen te maken met stabiel zomerweer. Hogedrukgebieden blijven voorlopig ons weerbeeld bepalen. Regenen zal het voorlopig niet doen.

De afgelopen dagen en vandaag zagen we de zon vaak en liep de temperatuur in de middag op tot boven de 20 graden. De wind stelde niet zoveel voor. Morgen gaan we de zon ook vaak zien en gelukkig maar, want er is een mooi fenomeen te zien. Er is tussen 11:19 en 13:31 een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. De zon is om 12:23 maximaal verduisterd. De maan zal dan voor 17 procent het oppervlak van de zon afdekken. Kijk nooit recht in de zon, maar gebruik een eclipsbril! Het zal niet donkerder worden, want daar is de verduistering te klein voor. Je kan het wel zien als je zonnepanelen hebt, want rond 12:23 is het vermogen dan iets minder.

Stapelwolken

De temperatuur ligt morgen rond de 23 à 24 graden. Ook vrijdag en in het weekend is het droog met geregeld zon. Met name in de middag ontstaan er enkele stapelwolken. Het kwik kan nog iets verder gaan stijgen en rond de 25 graden uitkomen. Al met al prima zomerweer en voor iedereen comfortabel. Goed voor het strand, maar ook om nog wat te doen.

Robert de Vries