Urk haalt ruim 3 ton op voor Prinses Máxima Centrum

Urk - Op Urk is woensdagmiddag een bedrag van 314.375 euro overhandigd aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De families van twee Urker kinderen met leukemie zamelden in de afgelopen maanden het geld in voor de bestrijding van kinderkanker.

Het actieteam onthulde het eindbedrag met een spandoek aan de Urker vuurtoren. Het Urker kinderkoor Klein maar Dapper zong daarbij enkele liederen. Hendrik Romkes voerde namens de families het woord en bedankte de hele Urker gemeenschap hartelijk voor de inzet en de mooie opbrengst.

Heel Urk leverde een bijdrage aan de actie. Naast de veiling van een kistje schol was er een grote verloting en een veiling van voetbalshirts. De lokale middenstand verlootte producten en scholen droegen hun steentje bij met sponsorlopen en veilingen.

De actie verliep via maximaalinactie.nl, het actieplatform van het Prinses Máxima Centrum. De Urker actie is de meest succesvolle in de geschiedenis van deze actiewebsite. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Het Máxima steekt de opbrengst van de actie in onderzoek naar betere behandelmethodes bij kinderkanker.