Onderhoud aan brug Hannie Schaftweg N717 – Urkervaart/Urkerweg

Emmeloord - De brug in de Hannie Schaftweg over de Urkerweg en Urkervaart wordt tussen maandag 21 juni en vrijdag 16 juli aangepakt voor groot onderhoud. Doorgaand wegverkeer moet rekening houden met lichte hinder.

Het onderhoud bestaat uit reparaties aan het beton aan de zijkanten van de brugranden en vervanging van de betoncoating op de gerepareerde delen. Verder vindt controle, reparatie en waar nodig vervanging van de constructie van de geleiderail (vangrail) plaats. De brugleuningen worden geverfd en de rubbers in de voegovergangen worden vervangen.

Verkeerslichten

Weggebruikers krijgen te maken met hinder door vertraging, doordat er tijdens de werkzaamheden één rijstrook wordt afgesloten op zowel de Urkerweg als de Hannie Schaftweg. Het verkeer wordt daar geregeld met verkeerslichten. (Brom)fietsers kunnen zowel het fietspad langs de Hannie Schaftweg als de Urkerweg blijven gebruiken. Wel moeten zij rekening houden met enige lichte hinder doordat er één rijstrook beschikbaar is (Hannie Schaftweg) of dat zij via een bypass langs het werk worden geleid (Urkerweg).