Er zit groei in Uit-jeTent

Emmeloord - De tiende editie van het Uit-jeTentfestival dit weekeinde was er eentje om met genoegen op terug te kijken. Het was schitterend weer om een tentje op te zetten en dat deden maar liefst 1100 deelnemers.

Zoveel had het organiserende StEP nog nooit begroet, vertelt Annefleur van der Molen van de organisatie. En ook waren er nog nooit zoveel plekken waar een camping verrees. Op 30 buitengewone locaties in de polder werden haringen in de grond geslagen voor de tent, of een caravan of camper geplaatst.

KarTent

Nieuw was de mogelijkheid om in zogenaamde KarTenten te slapen; tentjes van karton. Daarvan werden er bijna 70 verkocht. In een kartonnen huisje slapen was een hele belevenis voor een groep jongeren van een kerk uit IJsselmuiden, die bij Schokkerhaven een prachtig weekeinde had aan de boorden van het Ketelmeer.

Vanwege de nog geldende coronamaatregelen waren er geen massale happenings, zoals het foodtruckfestival bij Wellerwaard, een grote gezamenlijke picknick of breimanifestatie. ‘Het is daarom wel bijzonder dat we juist dit jaar zoveel mensen hebben gehad’, stelt Annefleur.

Yoga

Alleen op de locatie van de drafbaan in Emmeloord was een evenementje. Mensen konden daar meedoen aan veilige yogaworkshops. De grote publiekstrekkers waarmee het festival doorgaans opgetuigd wordt, komen overigens beslist weer terug. ‘Volgend jaar kan dat vast weer, maar Uit-jeTent is ook vooral iets kleinschaligs; gezellig praten met een wijntje bij een kampvuur en elkaar opzoeken op de gelegenheidscamping, die gezelligheid.’