Stop Huiselijk Geweld.nu lanceert website

Emmeloord - Wethouder Marian Uitdewilligen heeft woensdag het startschot gegeven voor de nieuwe website van Stop Huiselijk Geweld.nu (SHG.nu).

Dat gebeurde tijdens een webinar van SHG.nu dat onderdeel is van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Op de nieuwe site www.stophuiselijkgeweld.nu is te zien wat SHG.nu doet, waarvoor je er terecht kunt en hoe je met SHG.nu in contact kunt komen.

ZONL-bestuurder Albert Hilvers stelde in het webinar dat huiselijk geweld veel vaker voorkomt dan gesignaleerd wordt in coronatijd. ‘In deze periode vielen veel beschermende factoren weg, de scholen werden gesloten, ouders moesten thuis werken en tegelijkertijd thuisonderwijs verzorgen en sociale contacten werden beperkt.’ Hij noemde stress een belangrijke factor voor toenemend huiselijk geweld.

Kindermishandeling

Stop Huiselijk Geweld.nu is er voor inwoners uit de gemeenten Noordoostpolder en Urk die in een thuissituatie een vermoeden of te maken heeft met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Anneke Spin, coördinator Stop Huiselijk Geweld.nu: ’We bieden ondersteuning door middel van gesprekken, dit kan individueel, met de partner/gezin of in een groep. Het kan zijn dat er meer nodig is. Gezamenlijk kijken we dan wat het beste bij de situatie past.’