Dennis Goossens neemt Nobilis Ens over

Ens - Dennis Goossens van het Wapen van Ens en Museumrestaurant Schokland heeft het bedrijf Nobilis, exclusieve tuinbeplanting, van zijn vader Ad overgenomen.

Vorig jaar maakte Ad bekend dat hij de zaak aan de Enserweg sloot. Dat werd ook al breeduit gecommuniceerd, maar zoon Dennis zag door de sluiting van de horeca door coronatijd juist in deze tijd kans om het bedrijf voort te zetten. Hij doet dat nu samen met bedrijfsleider Stefan Pennings, die er al werkte.

Bonsai

Waar de horeca sloot, beleefde de handel in mediterrane bomen, zoals palmen en olijfbomen namelijk een opleving, zag Goossens. Overigens heeft Nobilis niet alleen palmen en olijfbomen, maar ook een breed assortiment in bonsai, zogenaamde miniatuurbomen in pot.

‘Mensen kunnen hun geld niet uitgeven aan vakantie en horeca en dat zagen we terug bij Nobilis. De thuiswerkers zien dat hun tuin wel wat opgefleurd kan worden en steken hun geld in het mooier maken van de tuin. Ook zijn veel mensen met bonsai begonnen.’ Voor Goossens betekent de overname dat hij als ondernemer het risico spreidt en niet meer helemaal afhankelijk is van de horeca.

In eerste instantie zet hij het werk dat zijn vader startte gewoon verder. ‘Ik stap op een rijdende trein en ga het spoor niet meteen verleggen. We gaan wel meer aandacht geven aan bonzai. Er zijn in de coronatijd veel hobbyisten bijgekomen en die willen we graag advies geven over boompjes die ideaal zijn om mee te beginnen.’