Brasserie AanDeel opent deuren

Emmeloord – Bijna is het zover: Brasserie AanDeel is helemaal klaar voor de opening. Het kluswerk is gedaan, het interieur af, de keuken draait. Alle medewerkers staan te trappelen om komende vrijdag hun eerste gasten te ontvangen. ‘Het is zo mooi geworden, nu wordt het tijd dat alles met elkaar gaat samenvallen. We hebben er zin in.’

Bedrijfsleider Annemarie van Wieren kan het bijna niet geloven. ‘We hebben zo hard gewerkt. Het hele team is betrokken geweest bij alle details. Van werkkleding tot menukaart, van de glazen tot het bestek.’ Zelfs het kassasysteem is ontworpen door de mensen van De Strandhoeve, die de eigenaar is van de brasserie. Dat moest speciaal worden ingericht voor de ‘bijzonder waardevolle’ medewerkers, zodat zij er straks ook mee kunnen werken.

Zelf klussen

Annemarie: ‘Door corona hebben we heel veel klussen zelf aangepakt. Er werden prachtige banken gemaakt, een complete bar en zelfs een meterkast. Allemaal met eigen mensen van De Strandhoeve, hè? Die normaal gesproken compleet ander werk doen, maar door de lockdown hun handen vrij hadden.’

En hoewel de bedrijfsleider daar eerst wel wat bedenkingen bij had, zijn die nu als sneeuw voor de zon verdwenen. ‘Het is zo mooi geworden. Misschien nog wel mooier dan het plaatje dat ik van tevoren in gedachten had. Vakwerk hebben ze geleverd, echt waar.’

Opening

Omdat zorg- en horecamensen worden gecombineerd in Brasserie Aandeel, is voor de opening bewust een wat langere aanlooptijd genomen. ‘Onze bijzonder waardevolle medewerkers kunnen er zo prettig inrollen. Het is heel belangrijk dat zij zich op hun gemak voelen.’

Daarom werden er de afgelopen weken ook meerdere proefdagen gedraaid. En werden ze tot in de puntjes getraind. ‘Ze zijn helemaal voorbereid op wat komen gaat en hebben er ontzettend veel zin in. Het wordt tijd dat alles binnen de brasserie nu gaat samenvallen. Locatie, interieur, menu, medewerkers én gasten’, vertelt Annemarie.

Nog geen diner

Vrijdag gaat Brasserie AanDeel om 10.00 uur open. De eerste weken is dat alleen nog overdag. Diner wordt pas vanaf 30 juli geserveerd, zodat de zorgmedewerkers in etappes kunnen wennen aan hun nieuwe werkplek.

Annemarie: ‘Wat een luxe eigenlijk dat we dit in deze rare tijd zo hebben kunnen neerzetten. Brasserie AanDeel is echt een hele fijne, relaxte en knusse plek geworden, waar je ook hippe gerechten kunt eten die je niet overal tegenkomt.’ Lachend: ‘Precies zoals wij: nét even anders.’

Brasserie AanDeel is na de opening van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 30 juli kunnen gasten er ook terecht voor het diner op vrijdag en zaterdag.

www.brasserieAanDeel.nl