Samenwerking De Houtgrutter en Laadzuil.com

Kraggenburg - De eerste houten montagepalen gemaakt door medewerkers van de Houtgrutter in Emmeloord zijn onlangs geleverd aan het Kraggenburgse bedrijf Laadzuil.com. Daarmee is de samenwerking tussen de twee bedrijven uit de polder officieel gestart.

De montagepalen worden gebruikt om laadstations aan te bevestigen voor elektrische auto’s en zijn gemaakt van gerecycled Azobé hardhout. Een mooi en duurzaam alternatief voor de plaatstaal palen die er nu vooral op de markt zijn. Door het succes van het product was Laadzuil.com genoodzaakt om extra productiecapaciteit te zoeken. De Houtgrutter en ook Laadzuil.com werken met hout en hebben recycling hoog in het vaandel. Dat was absoluut een voorwaarde, aldus Johnbert Dijker, eigenaar van Laadzuil.com. Daarnaast zorgen de kennis en kunde van de werknemers van de Houtgrutter voor een prachtig eindproduct waaraan je ziet dat dit met passie is gemaakt.

De Houtgrutter is een leer-werkbedrijf. Een plek die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer verbindt met de maatschappij. Mensen die anders uitgeschakeld aan de kant staan, kunnen via de Houtgrutter weer meedoen door allerlei producten te maken. Zo maken ze van afvalhout bijvoorbeeld mooie tuinmeubelen, vogelhuisjes of woondecoraties.