Inbrekers slaan Urker buiten bewustzijn

Urk - Aan de Wijk 1 op Urk maandagavond een overval in een woning plaatsgevonden. Hierbij is een 48-jarige man gewond geraakt, aldus de politie. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Het slachtoffer kwam rond 19:00 uur de woning binnen, toen hij verrast werd door twee ongewenste indringers. Hij werd vervolgens bedreigd met een mes en kreeg een paar klappen. Hierdoor raakte de man buiten bewustzijn. De daders zijn er vervolgens vandoor gegaan met persoonlijke bezittingen. Hun vluchtroute was richting de Westermeerdijk. Volgens nieuwsblad Het Urkerland zou het slachtoffer post zijn komen ophalen voor de bewoner, die niet thuis was. De politie doet nog verder onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

Getuigenoproep


De recherche is op zoek naar getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben. Kunt u iets vertellen over de overval die op maandagavond 21 juni tussen 18:45 en 19:30 uur plaatsvond in een woning aan Wijk 1? Zag u iets verdachts rond dit tijdstip? Deel deze informatie dan via telefoonnummer 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Een agent ter plekke meldde dat er iemand was aangevallen door twee personen. Het tweetal sloeg op de vlucht, waarna 112 werd gebeld. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel behandeld. Hoe ernstig de verwondingen zijn, is onbekend. De daders vluchtten in de richting van de dijk. Van hen ontbreekt nog elk spoor. Verder is het onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet hier nog onderzoek naar.

Volgens nieuwsblad Het Urkerland zou er een inbraak hebben plaatsgevonden. De bewoners waren niet thuis. De inbrekers zouden binnen zijn betrapt toen iemand post kwam halen. Daarop is geweld gebruikt waarna de daders zijn gevlucht, aldus bronnen aan Het Urkerland. De politie kon dit verhaal maandagavond niet bevestigen.