MCR Machinery werft medewerkers met borrel

Marknesse - 'We vissen allemaal in dezelfde vijver, daarom proberen we het anders te doen'. Jan Pieter Reijnoudt, eigenaar van MCR Machinery in Marknesse, doelt op de zoektocht naar personeel. Op donderdag 15 juli organiseert het bedrijf een donderdagmiddagborrel om mensen enthousiast te maken om bij MCR Machinery te komen werken.

‘We produceren machines voor de voedselverwerkende industrie en we zien dat bijna elk technisch bedrijf momenteel monteurs zoekt. Wij ook. We hebben al maanden een vacature voor servicemonteur en we zoeken ook een engineer. Daarnaast hebben we plaats voor een projectleider of iemand die daarvoor in opleiding wil.’ MCR Machinery is twaalf jaar geleden opgericht en groeit stabiel door. ‘Met de donderdagmiddagborrel laten we op een laagdrempelige manier zien hoe het er bij ons aan toe gaat.’

Na werktijd

De donderdagmiddagborrel is van 17.00 tot 20.00 uur. ‘We organiseren de borrel expres na werktijd, want solliciteren is voor veel mensen toch een soort geheime exercitie. Op deze manier hoeven geïnteresseerden geen vrij te nemen van hun eigen werk en doordat onze medewerkers al naar huis zijn, hoeven ze niet bang te zijn dat er wordt gekletst.’ Bij een borrel horen gekoelde drankjes en omdat het rond etenstijd is, zorgt MCR Machinery met een frietwagen voor de inwendige mens. ‘Mensen kunnen bij ons letterlijk en figuurlijk sfeer proeven. Op vrijdagmiddag hebben we na werktijd altijd een borrel en soms op donderdag ook. Naast kwalitatief goed werk leveren, vinden we gezelligheid belangrijk. De sfeer in het bedrijf moet goed zijn. Bij de donderdagmiddagborrel hopen we dat te kunnen overbrengen.’ Geïnteresseerden en technisch studenten kunnen vrijblijvend binnenlopen. Er is een routing en er zijn een paar leidinggevenden om mee in gesprek te gaan.

Kijk hier voor meer informatie over de vacatures.