Ook een brommerverzekering is verplicht als je een brommer op naam hebt

Aangeboden door: diks.nl

Snel een brommerverzekering nodig?

Het mooie aan zaken doen met verzekeringsspecialist Diks is wel dat je een brommerverzekering al binnen drie minuten kunt regelen. Je kunt zo snel mogelijk ritjes gaan maken in de prachtige Noordoostpolder. Dat het verstandig is om je bij deze specialist te laten verzekeren blijkt wel uit het feit dat liefst 98 procent van de klanten Diks van harte aanbeveelt. Een ongekend hoog percentage en een percentage dat boekdelen spreekt.

Brommerverzekering heeft een verplicht karakter

Net als voor een autoverzekering geldt, heeft de brommerverzekering een verplicht karakter. Koop je een brommer en zet je het kenteken op naam, dan dien je tenminste een WA verzekering af te sluiten. Ook al rijd je dus niet op de brommer. Er zijn drie verschillende verzekeringsvormen. De verzekering die tenminste verplicht is, is de WA verzekering. Deze verzekering vergoedt alleen de schade aan anderen.

Vergelijk bij Diks de verschillende brommerverzekeringen

Een andere optie is het afsluiten van een WA Diefstal en Brand verzekering. Je bent dan verzekerd voor de schade aan anderen, bij diefstal en brandschade. Voorts is er nog de WA Diefstal, Brand en Aanrijding verzekering. Bij deze verzekering is ook de schade aan de eigen brommer verzekerd. Diks biedt je de mogelijkheid om de verschillende brommerverzekeringen met elkaar vergelijken. Bij die vergelijking kun je ook de aanvullende dekkingen meenemen. Als gesproken wordt van de brommerverzekering, dan wordt een verzekering voor brommers, bromfietsen, scooters en snorscooters bedoeld.

Hoogte premie afhankelijk van verschillende factoren

De hoogte van de premie van de brommerverzekering hangt af van verschillende omstandigheden. Zo speelt jouw leeftijd een rol. Het is bekend dat je als beginnend bestuurder meer premie betaalt dan wanneer jij je een ervaren bestuurder mag noemen. Ook het gebied waar je woont speelt een rol. Want wordt er in jouw stad veel gestolen, dan ligt de premie hoger. Uiteraard speelt ook de dekking een rol bij de hoogte van de premie, net als het aantal schadevrije jaren. Daarmee zijn de grote verschillen tussen de premies ook meteen verklaard.

Kies je voor een aanvullende dekking?

Je kunt behalve de al genoemde verzekeringen ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Bekende aanvullende opties zijn de verhaalrechtsbijstand en de ongevallen opzittenden verzekering. Deze laatste verzekering is handig als je vaak iemand achterop hebt. Het is bij het afsluiten van de brommerverzekering belangrijk een juiste dekking te kiezen, een dekking die recht doet aan je brommer. Een oude brommer zul je minder snel uitgebreid verzekeren, een nieuwe brommer verzeker je doorgaans WA Diefstal, Brand en Aanrijding. Je houdt rekening met de dagwaarde van de brommer en je vergelijkt altijd de verschillende premies die de verzekeraars aanbieden.

Hulp bij het vinden van de voor jou beste verzekering

Behalve de brommerverzekering kun je bij verzekeringsspecialist Diks veel meer verzekeringen afsluiten. Dat geldt voor alle gangbare verzekeringen, maar geldt ook voor bijvoorbeeld verzekeringen als de huisdierenverzekering en de cyberverzekering. Bij alle verzekeringen kunnen de specialisten van Diks helpen om de voor jou perfecte verzekering te vinden. Maak er gebruik van en vindt zo de verzekering met de beste dekking en de aantrekkelijkste voorwaarden.