Danny van der Sluis is klaar voor zesde en zevende race van het Dutch Superbike seizoen: ‘Heb een goed gevoel voor dit weekend’

Staphorst - Na wedstrijden op Oschersleben en de Nürburgring keert Danny van der Sluis terug naar het thuiscircuit in Assen voor de vierde ronde van het International Dutch Championship.

Tijdens een driedaags evenement op het TT Circuit Assen staat de zesde en zevende race van het Dutch Superbike seizoen 2021 op het programma. Van der Sluis begint met het TT Racing Team team uit Staphorst als de nummer twee in het kampioenschap aan het raceweekend.

Tweede plaats

Na vijf Dutch Superbike races in het seizoen 2021 staat Van der Sluis op een tweede plaats in het kampioenschap met 82 punten. Dat zijn 38 punten minder dan leider Ricardo Brink en 10 punten meer dan nummer drie Frank Nieman. Van der Sluis scoorde meerdere podiumplaatsen, maar nog geen overwinning dit jaar. Dit is het doel voor het komende weekend in Assen, wanneer er dubbele races worden verreden.

„Na twee keer in Duitsland te hebben gereden gaan nu weer op Assen racen. Het is mooi dat we twee races hebben. We willen daarnaast graag nog wat dingen proberen met de afstelling van de motor en daarom hebben we nog een paar extra sessies bijgeboekt”, vertelt Van der Sluis. „We hopen zo de motor nog iets meer naar onze hand te zetten. Ik heb een goed gevoel voor dit weekend en ik denk dat kunnen strijden voor de overwinning. Zowel op een droge als natte baan, want op de Nürburgring ging het in de regen ook erg goed.”