Roger de Groot opent 'Dichter op het water'

Schokland - Burgemeester Roger de Groot van Noordoostpolder heeft zondag de internationale kunst- en poëzieroute 'Dichter op het water' op Schokland geopend.

Vrijdag klonk er al muziek in de nieuwe Museumtuin van Jellyfish in Concert. Deze zomer volgen er wekelijks optredens van bekende artiesten als Sophie Straat, Broeder Dieleman, Tim Knol en Wouter Hamel. Doorlopend is de beeldenroute ‘Dichter op het water’ te zien. De route is samengesteld door curator Pat van Boeckel en is de opvolger van 'Dichter op het land’ en ‘EB’ die hiervoor veel bezoekers trokken.

Watersnood

'Dichter op het water' is een indrukwekkende beeldenroute die verwijst naar de strijd tegen het water van de Schoklanders, die het afgelopen weekeinde zeer actueel was met de situatie in Limburg, Duitsland en Belgie. Burgemeester De Groot refereerde daar ook naar de watersnood in zijn openingsspeech.

In 'Dichter op het water' wordt anderhalve eeuw na de ontruiming van Schokland de universele strijd tegen het water beleefd. Het hele land, de hele wereld, heeft te maken met een stijgende zeespiegel en veranderend klimaat. Bouwen we hogere dijken, of zoeken we het anderszins hoger? Museum Schokland nodigt iedereen uit om over deze actuele vragen na te denken.

Kinderkunstroute

Naast 'Dichter op het water' is er deze zomer ook een KinderKunstRoute dat deel uitmaakt van Zomer op Schokland.  Het gebied onderaan de terp is omgetoverd tot een kleurrijke, wondere wereld die zich dichter bij het water bevindt. Een wondere wereld die door wonderlijke wezens bewoond wordt.  De KinderKunstRoute is de hele zomer geopend.

museumschokland.nl