Het weer | Rustig zomerweer

We liggen op dit moment onder de vleugels van een hogedrukgebied. De kern daarvan ligt net ten noordwesten van de Britse Eilanden. De afgelopen dagen profiteerden we daarvan.

Door een noordelijke stroming krijgen we soms wel te maken met een paar wolkenvelden, maar de zon is er van tijd tot tijd bij. Dat geldt ook voor morgen en vrijdag. De middagtemperatuur ligt tussen de 21 en 24 graden. Dat is heel normaal voor deze tijd. Dit weekend gaat er wel weer wat veranderen. Het hogedrukgebied raakt zijn grip kwijt op ons weer en daarvoor in de plaats komt een lagedrukgebied opzetten vanuit het zuidwesten.

Op zaterdag zien we de wind wel naar een oostelijke richting draaien waardoor er warmere lucht vanuit Duitsland onze kant op kan komen. De middagtemperatuur loopt dan op tot boven de 25 graden. Mogelijk halen we zelfs 27 graden. Dat zou dan voor onze polder de warmste dag tot nu toe deze maand zijn. Door het lagedrukgebied is de lucht dan niet stabiel. In de loop van de dag kunnen er mogelijk stevige regen -en onweersbuien ontstaan. Ook zondag en volgende week lijkt het wisselvallig te blijven met soms stevige buien. Daarbij kan ook onweer voorkomen. De temperatuur gaat iets omlaag, tot een graad of 23. De weermodellen wijzen voorlopig niet op grootschalige hitte.

Robert de Vries