Land Art Flevoland Tours

Lelystad - Nergens ter wereld vind je zoveel land art bij elkaar als in Flevoland. Wie deze landschapskunstwerken wil ontdekken en het uitgestrekte polderlandschap op een andere manier wil zien kan deelnemen aan de Land Art Flevoland Tours 2021.

Laatste zondagen

Deze vinden plaats op de laatste zondagen van de maanden augustus, september en oktober. De tours voeren langs alle negen landschapskunstwerken; de volledige collectie land art Flevoland.

Elke tour begint op een andere locatie; op 29 augustus begint de tour in Almere, op 26 september in Lelystad en op 31 oktober in Dronten. Vertrek is zondag 29 augustus vanaf de Kunstlinie aan de Esplanade 10 in Almere, zondag 26 september vanaf het station in Lelystad en zondag 31 oktober vanaf kunstwerk Riff, PD#18245 in Dronten. Vertrek is telkens om 9.30 uur. Iedere dag duurt tot ergens tussen 19.30 en 20.00 uur. Er zijn kosten aan deelname verbonden (inclusief busvervoer, gids, lunch en soep). Een combiticket kopen is ook mogelijk (dit is inclusief het boek Land Art Live). Meer informatie staat online.

Ticketshop Kunstlinie

Tickets zijn te koop in de ticketshop van Kunstlinie. Kunstlinie hanteert een pre-order-systeem voor de tours van september en oktober. Mensen kunnen nu al tickets reserveren, maar betalen ze later. Uiterlijk zes weken voor de tourdatum worden de pre-order-aanvragen omgezet in betaalde tickets. Het pre-order-systeem wordt gehanteerd om optimaal te kunnen inspelen op de dan geldende overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De collectie land art in Flevoland is tot stand gekomen gedurende de ontwikkeling van Flevoland zelf. Tijdens de tour langs de hele kunstcollectie komen de vele facetten van het poldermaken aan bod.