Rondreisconcerten Festival Via Musica

Emmeloord Festival Via Musica, dat van 5 tot en met 8 augustus door heel Flevoland wordt gehouden, houdt op zaterdag 7 augustus een serie rondreisconcerten in Emmeloord, Luttelgeest, Marknesse en Bant.

De ‘reis’ kan per fiets, per auto of per festivalbus worden gemaakt. In De Hoeksteen in Emmeloord speelt pianiste Daria van den Bercken muziek van Scarlatti, New Collegium verzorgt een optreden in de voormalige St. Josephkerk in Luttelgeest, het Dudok Kwartet brengt samen met contrabassist James Oesi een Rossini-programma in wijngaard De Maronesse in Marknessse en het Aleida Ensemble speelt het concertprogramma Rondom Les Ballets Russes in de Bantsiliek in Bant.

Sergej Diaghilev

Via Musica staat dit jaar in het teken van Sergej Diaghilev. Deze legendarische Russische impresario, oprichter van de vermaarde Ballets Russes, behoort tot de meest invloedrijke culturele pioniers van de twintigste eeuw. Zijn explosieve energie, zijn scherpe oog voor kwaliteit en zijn toewijding aan de kunsten maakten hem dé drijvende kracht achter de artistieke vernieuwingsbewegingen van voor de Tweede Wereldoorlog.

‘Hij bracht componisten, choreografen, dansers, beeldend kunstenaars en schrijvers samen en had grote invloed op kunstenaars als Matisse, Cocteau, Derain, Prokofjev, Debussy, Ravel, Nijinsky en Balanchine’, zegt festivaldirecteur Marion Boshuizen. ‘Alle muziek die op het festival wordt gespeeld heeft met hem te maken. We zouden graag meer Diaghilevs in de wereld hebben en om te beginnen laten we hem in Flevoland een festivaleditie lang herleven.’

Alle optredens worden ook online aangeboden. Lees meer over de concerten op www.festivalviamusica.nl/noordoostpolder.