Dahliafestival Vollenhove gaat eind augustus door

Vollenhove - Het eerder aangekondigde Dahliafestival op zaterdag 28 augustus gaat voorlopig door! Het Dahliafestival is een doorloopevenement en heeft daarmee goede vooruitzichten om door te kunnen in de huidige coronawereld.

Een vaccinatiebewijs of toegangstest aanleveren om toegang te krijgen tot het festival is dus niet nodig. Het festival is het enige grote evenement dat deze zomer plaatsvindt in Steenwijkerland. Voorzitter van de V.V.V.V. Han Knol: ‘Afgelopen weken heeft het bestuur van de V.V.V.V (Vollenhoofse Vereniging voor Volksvermaken) regelmatig overleg gevoerd met de gemeente. Dit zijn positieve en constructieve overleggen geweest. De uitkomst van dit overleg is voor de corsoliefhebber erg positief. Aangezien het Dahliafestival een doorloopevenement is, kan deze zoals het nu lijkt doorgang vinden. Het plan voor het Dahliafestival is dusdanig aangepast dat het coronaproof georganiseerd kan worden.’

Vanwege de coronasituatie is het festival gebonden aan een maximaal aantal bezoekers. Het festival is daarom enkel toegankelijk met een corsoticket. Als je verzekerd wil zijn van toegang kun je online lid worden van de V.V.V.V. Ook zijn er online losse toegangstickets verkrijgbaar. De losse kaartverkoop start in de tweede week van augustus en hierbij geldt op=op. Dit jaar zullen er geen kassa's bij het parcours aanwezig zijn, er zijn enkel online kaarten verkrijgbaar via de website van Corso Vollenhove.

Corsowagens

Het Dahliafestival vindt plaats op zaterdag 28 augustus van 12. 00 tot 20.00 uur. Voorafgaand aan het festival is er een alternatief Kindercorso, deze begint om 10.00 uur. De kinderen starten vanaf de eigen basisschool of een vooraf bekend gemaakte locatie. Op het Dahliafestival zijn 11 stilstaande corsowagens en dahliacreaties te zien. Ook zijn er dahlia kunstwerken van de jeugd te bewonderen. Door de vele terrassen, foodtrucks en horeca gelegenheden is er genoeg voor de interne mens te krijgen. Tussen de dahliacreaties is er entertainment zoals dweilorkesten, een optreden van bijvoorbeeld de Vollenhoofse fanfare, straattheater, danscentrum Artistique en nog veel meer.

Om genoeg ruimte te kunnen maken voor de wagens en andere activiteiten zullen de volgende straten en parkeerplaatsen op 28 augustus tussen 08:00 en 21:00 autovrij zijn: Aan Zee, Bentstraat , Bisschopstraat, Doelenstraat, Gasthuisstraat, Gasthuissteeg, Gasthuisplein, Groenestraat, De Haven, Harmen Visserplein, Kerkstraat, Kerkplein, Kerksteeg, Laan van Toutenburgh, Landpoortsteeg, Molenberg, Park Old Ruitenborgh, Putsteeg, (parkeerplaats tussen het Goor en Doelenstraat), Schapensteeg en de Voorpoort.

Han Knol: ‘De wagenbouwgroepen zijn al druk bezig met de bouw van de wagens en de dahlia’s beginnen al te bloeien. Dus wij zijn er klaar voor. Als organisatie hopen we dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en vragen om medewerking van alle aanwezigen en omwonenden. We hopen dat we er met zijn allen een mooi festival van kunnen maken!’