Appartementen en stadse woningen in Dokter Jansenpark

Emmeloord - In het Dokter Jansenpark, op de plek van het oude Dokter Jansencentrum, komt een groene woonwijk met appartementen en stadse woningen voor alle doelgroepen.

Wethouder Marian Uitdewilligen: 'Het Dokter Jansenpark wordt een woonomgeving zoals we die nog niet kennen in Emmeloord. Zo geven we, met behoud van historie, een nieuwe invulling aan deze bijzondere plek.'

Burgemeester en wethouders hebben afgelopen week het stedenbouwkundig plan voor het Dokter Jansenpark goedgekeurd. Het plan wordt nu voor vaststelling aan de raad aangeboden. Na goedkeuring door de raad in september kan de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk in Emmeloord verder met het bestemmingsplan en bijhorende onderzoeken. 

Het Dokter Jansenpark ontleent zijn naam aan het voormalige ziekenhuis dat op deze plek was gevestigd.  Het Dokter Jansenpark heeft een bijzondere ligging aan de Urkerweg en de Espelervaart. Op loopafstand van het centrum en in een parkachtige omgeving. De perfecte woonplek voor mensen die op zoek zijn naar een stadswoning in een groene omgeving maar ook binnen 5 minuten in het centrum willen zijn. 

 

Een impressie uit het stedenbouwkundig plan staat op de website