Studente Giulia zoekt gastgezin in Noordoostpolder

Emmeloord - Uitwisselingsstudente Giulia uit Italië zoekt een Nederlands gezin in de omgeving van Emmeloord waar ze tot de zomervakantie van 2022 kan verblijven.

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Giulia. Voor Giulia zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Uitwisseling naar Nederland

Giulia doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken. 

 

Wie is Giulia?

De 16-jarige Giulia uit Italië is een loyale, vastbesloten en enthousiaste meid. Ze wandelt graag met haar moeder en de rest van het gezin. Samen met haar vader gaat ze vaak motorcrossen door de bergen. Giulia wil graag leren om vanuit verschillende perspectieven naar de wereld te kijken. Haar droom is om later te werken voor een internationale organisatie die historisch erfgoed bewaart. “Mijn oma komt uit Limburg en heeft mij al veel over haar jeugd verteld. Ik zou nu graag haar cultuur beter leren kennen door zelf een jaar in Nederland te wonen.” Leer Giulia beter kennen! Bekijk haar profiel hier.