261ste kortebaan Santpoort in Emmeloord

Emmeloord - De Draf en Rensport Noordoostpolder was woensdag gastheer voor de traditionele kortebaanwedstrijd van Santpoort.

Vanwege corona kunnen deze wedstrijden echter niet op straat gehouden worden en werd uitgeweken naar de ruime baan in Emmeloord, waar de draf en rensportvereniging de gasten met open armen ontving. In Emmeloord konden zeventig sponsoren aangevuld met tachtig toeschouwers getuige zijn van de titanenstrijd tussen de pikeurs, die hun snelste dravers ingespannen hadden.

Cock Droog van de Emmeloorder club genoot van de activiteit op de baan. ‘Het verliep vlekkeloos. Het viel op dat iedereen die binnenkwam direct Q-codes en vaccinatiepapieren lieten zien, we hoefden het echt aan niemand te vragen.’

Koers 18 augustus

De organisatie had alle banken en stoelen ruim uit elkaar gezet en mede door het mooie weer bleven alle mensen buiten mooi op afstand van elkaar zitten. Het gunstige verloop van de dag betekent dat de Emmeloorder club er zeker van is dat de geplande koersen op 18 augustus door kunnen gaan. ‘Met hoeveel publiek dat kan, daar gaan we nog over in gesprek.’

De dagprijs van de 261ste kortebaan van Santpoort, gereden in Emmeloord, werd overigens gewonnen door Mats Ligthart. In het totaalklassement van de kortebaan behoudt Alex Koster de leiding. Aan de wedstrijd in Emmeloord deden 24 rijders mee. Bij de kortebaan wordt in tweetallen gestart en vallen de verliezers af tot er een winaar overblijft.