Kind gewond bij ernstig ongeluk met vrachtwagen op parkeerplaats langs A6 bij Bant

Bant - Een kind is vanochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen bij tankstation Wellerzand langs de A6 tussen Bant en Lemmer.

Het ongeluk gebeurde rond 10:45 uur op de parkeerplaats naast het tankstation. Het kind en de vrachtwagen kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Getuigen belden direct 112. De politie, Rijkswaterstaat, twee ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de parkeerplaats toe.

UMCG

Het kind is met onbekend letsel per ambulance naar het UMCG in Groningen gebracht. De arts van de traumahelikopter reed met de ambulance mee. Volgens een agent ter plekke was het kind wel aanspreekbaar. Het is onbekend hoe het nu met het slachtoffertje gaat.

De parkeerplaats was tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De politie bracht de situatie in kaart om de toedracht van het ongeluk vast te kunnen stellen. Vooralsnog is het onduidelijk hoe de aanrijding kon gebeuren. De vrachtwagenchauffeur is door de agenten verhoord, maar na het onderzoek kon hij zijn weg weer vervolgen. Hij had het ongeluk niet kunnen voorkomen.