Paardenkoersen woensdag 18 augustus in Emmeloord

Emmeloord - De paardenraces op de drafbaan in Emmeloord worden woensdag 18 augustus hervat na de lange noodgedwongen coronastop.

Draf en Rensport Noordoostpolder was woensdag gastheer voor de traditionele kortebaanwedstrijd van Santpoort. Een mooie generale voor de eigen races die woensdag 18 augustus worden gehouden.

 

Cock Droog van de Draf- en Rensport Noordoostpolder is opgetogen over het doorgaan van de wedstrijd volgende week na veel corona-onzekerheid de laatste tijd. De club bood vorige week de 261ste kortebaanwedstrijd van Santpoort onderdak, omdat deze straatwedstrijd in Santpoort niet volgens de coronaregels gehouden kon worden. 

Q-code

‘Wij hebben hier volop ruimte, dat is anders dan in een straat.’  Het verloop was vlekkeloos, stelt Droog. ‘Het viel op dat iedereen die binnenkwam direct Q-codes en vaccinatiepapieren liet zien, we hoefden het echt aan niemand te vragen.’ Droog verwacht die medewerking van het publiek volgende week ook bij de draverij in Emmeloord. Want in Emmeloord zijn geen grenzen aan het aantal bezoekers, maar zij moeten wel een Q-code en vaccinatiebewijs tonen. De eerste koers start om 17.00 uur. 

 

De dagprijs van de 261ste kortebaan van Santpoort, gereden in Emmeloord, werd overigens gewonnen door Mats Ligthart. In het totaalklassement van de kortebaan behoudt Alex Koster de leiding. Aan de wedstrijd in Emmeloord deden 24 rijders mee, die in een afvalrace strijden.