Paul Haarhuis komt naar Emmeloord

Emmeloord - Oud-tennisprof Paul Haarhuis verzorgt op zondag 5 september twee clinics en een demonstratiepartij op het sportpark van Emelwerth. In de ochtend krijgt de jeugd de kans wat op te steken van Haarhuis, ’s middags zijn de senioren aan de beurt.

Haarhuis zou begin juli naar Emmeloord komen, maar vanwege corona werd het bezoek geschrapt. Nu gaat het evenement wel door. Om half elf starten de activiteiten op het tennispark. Voor de jeugd zijn een springkussen en andere leuke activiteiten geregeld. Voor de ouderen staat een lunch klaar. Ook is een ijskar van de partij. Wie na afloop blijft hangen, kan in het clubhuis de Formule 1-race in Zandvoort volgen.

Formule 1-race

De komst van Paul Haarhuis naar Emmeloord wordt gefinancierd door de Stichting Beheer Tennishal Noordoostpolder, die de sportaccommodatie aan de Pilotenweg al jaren niet meer in bezit heeft, maar nog steeds bestaat en sportinitiatieven ondersteunt.

Paul Haarhuis vormde met Jacco Eltingh in de jaren ’90 een zeer succesvol dubbel. Ze wonnen twee Grand Slamtitels (Australian Open en US Open), werden twee keer wereldkampioen en voerden zelfs de wereldranglijst aan. In het enkelspel reikte Haarhuis tot plaats 18 op de ATP-wereldranglijst.