Traumahelikopter opgeroepen voor gevallen fietser in Emmeloord

Emmeloord - Een fietser is woensdagmiddag rond 15.15 uur zwaargewond geraakt bij een ongeval op het fietspad naast de Urkerweg, ter hoogte van het viaduct Hannie Schaftweg, in Emmeloord.

De fietser kwam door nog onbekende oorzaak lelijk ten val op het asfalt. Hierbij liep hij een flinke hoofdwond op, aldus getuigen. Die mensen verleenden eerste hulp en belden 112. Na de melding kwamen de politie en een ambulance met spoed ter plaatse.

Het ambulancepersoneel nam de fietser in behandeling. Men alarmeerde ook een traumahelikopter omdat het letsel van de man dusdanig ernstig was. Terwijl de helikopter onderweg was, reed de ambulance alvast met de gewonde man richting het ziekenhuis in Zwolle. De traumahelikopter landde langs de N50 bij Kampen voor een zogeheten rendez vous. Daar stopte de ambulance, waarna de arts van de helikopter instapte. Uiteindelijk bleek de arts niet nodig en is de traumahelikopter retour gegaan. Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer verder vervoerd naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Het is niet bekend hoe het nu met de man gaat.