Politie zoekt getuigen ernstig ongeval Urk waarbij scooters zijn doorgereden

Urk - De politie is op zoek naar getuigen van het ernstige ongeval tussen een fietser en twee scooters op het fietspad langs de Urkerweg, vlakbij de rotonde met het Toppad, dat zaterdagmiddag rond 14:00 uur plaatsvond. Bij het ongeval raakte en vrouw ernstig gewond en reden de scooterrijders door.

De vrouw fietste richting het oude dorp en kwam twee donkerkleurige scooters tegemoet. Toen men elkaar passeerde, ging het mis. Eén van de scooters raakte de vrouw. De fietsster kwam hard ten val en raakte zwaargewond. Beide scooters reden vervolgens door, aldus wijkagent Marcel op Facebook.

Voor de zwaargewonde fietsster kwamen twee ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. De vrouw is ter plekke gestabiliseerd en met spoed per ambulance naar een ziekenhuis is gebracht. De traumahelikopter landde op een grasveld bij de Cool Dental Clinic. Dit trok veel bekijks.

De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeluk. Voor zover bekend zijn de scooterrijders tot nu toe nog niet gevonden. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie. “Iets gezien? Laat het alsjeblieft weten.”, schrijft wijkagent Marcel op Facebook. De politie is te bereiken op het nummer 0900-8844.