Korte maar felle woningbrand bij Marknesse door opladen accu

Marknesse - In een woning aan de Blokzijlerdwarsweg in het buitengebied van Marknesse heeft vanochtend rond 08:30 uur een korte maar felle brand gewoed.

Het vuur woedde in de keuken van de woning. De bewoners waren thuis toen de brand uitbrak. Twee van hen lagen boven nog in bed. Iedereen wist op tijd het huis te verlaten, waarna men de hulpdiensten belde. Niemand raakte gewond.

Huis tijdelijk onbewoonbaar

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een waterwagen ter plaatse en had de brand snel onder controle. Desondanks is de schade groot. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. De keuken is zo goed als uitgebrand, aldus de brandweer. Het huis stond vol rook, waardoor er overal roetdeeltjes liggen. De brandweer heeft het huis geventileerd, waarna de bewoners wat spullen konden pakken en elders onderdak hebben gekregen. De man des huizes is nog wel door ambulancepersoneel nagekeken omdat hij wat rook had ingeademd. Een bezoek aan het ziekenhuis was echter niet nodig.

Brand ontstaan in acculader

Volgens de brandweer is de brand ontstaan in de acculader van een elektrische scooter. De accu lag in de keuken aan de oplader. De brandweer onderzoekt nog hoe de brand precies kon ontstaan. De accu is in een bak water gelegd om te kunnen afkoelen. De brandweer kon na ongeveer twee uur terug naar de kazerne.