Dronken man rijdt paal omver voor het politiebureau in Emmeloord

Emmeloord - Het gebeurt wel water dat een drankrijder tegen iets aanrijdt. Maar de dronken man die donderdagavond in Emmeloord een trottoiorpaal omver reed, deed dat voor het politiebureau in Emmeloord. En reed daarna verder.

Agenten die tijdens hun avonddienst bezig waren met het afhandelen van schriftelijk werk in het bureau, hoorden een harde klap. Buiten werden zij aangesproken door een voorbijganger die in de richting wees van een auto die op dat moment wegreed met een kapotte velg.

De agenten stapten in hun dienstvoertuigen en reden achter de gehavende auto aan. Omdat de bestuurder niet gelijk stopte, werd zijn auto klemgereden en de man uit het voertuig gehaald. Naast dat de voorzijde van het voertuig ernstig was beschadigd, hing er een enorme alcohollucht rond de bestuurder en lag het voertuig bezaaid met lege bierblikken. Hierop werd de man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. 

Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd en zal hij zich later bij een rechter moeten verantwoorden.