Atletiekvereniging start met cursus hardlopen voor beginners

Emmeloord - Na een coronajaar vol beperkingen start Atletiekvereniging NOP weer met de beginnerscursus hardlopen. Deze wordt voor het 6e jaar bij AV NOP gegeven door Hans Vis en Ina Stege, twee ervaren hardlooptrainers.

De cursus duurt 7 weken en aan het einde ervan kun je 25 minuten aaneengesloten hardlopen. Je leert op een verantwoorde manier hardlopen. Je doet het niet alleen, samen met de groep zet je die soms moeilijke eerste stap.

Gemotiveerd 

Dennis Op de Woerd uit Emmeloord volgde de cursus eerder al en werd enthousiast: ‘Loopmaatjes, conditie, energie, fitheid, dit krijg je allemaal cadeau bij het meedoen aan Start to Run. Je kunt altijd meedoen, ongeacht de vraag of je wel of niet fit bent. De trainingen vinden in groepen plaats en samen lopen is gewoon leuker! Aan motivatie ontbrak het soms nog bij mij, maar sinds ik mij heb in geschreven bij Start to Run kom ik nu nog steeds gemotiveerd naar de atletiekbaan. Vorig jaar september begonnen met de cursus Start to Run en dit jaar sta ik al aan de start van de Fish Potato Run.’ Start to Run was voor Dennis de perfecte cursus om te beginnen met hardlopen, hij is nu lid van AV NOP waar hij twee keer per week traint.

Gezellige groep

In maart 2020 hebben Serge Bakker en zijn vrouw zich ook ingeschreven voor de Start to Run cursus. De coronapandemie brak toen uit en zij konden pas het jaar erop weer verder met de cursus. Serge ging door, vooral omdat het een gezellige groep was en lopen met elkaar motiveert toch meer dan alleen trainen. Serge geeft aan dat de trainingen zodanig zijn opgebouwd, dat je rustig in je eigen tempo kunt lopen. ‘Ook wordt er bij elke training aandacht geschonken aan loopscholing om zo je houding te verbeteren en de juiste spieren te trainen. Dankzij de goede begeleiding van de Start to Run trainers heeft iedereen de cursus in zijn eigen tempo kunnen voltooien’, zegt Bakker.

Serge besloot na afloop lid te worden van AV NOP en loopt daar nu zelfs drie keer per week. Bakker geeft aan: 'Hardlopen is een uitstekende manier om te ontspannen na een drukke werkdag, je bouwt er je conditie mee op en je ontmoet nog eens andere mensen. De Start to Run cursus is een leuke en motiverende beginnerscursus. Deze cursus kan je net het duwtje in de rug geven, dat je nodig hebt'.

De cursus begint zaterdag 25 september om 09.30 uur bij AV NOP.

Meer informatie over Yakult Start to Run en opgave: www.hardlopen.nl/yakultstarttorun