Gratis loopbaanadvies voor polderbewoners

REGIO - De Noordoostpolder is een gemeente die veel werkgelegenheid biedt en volop in ontwikkeling is. Toch zijn de tijden dat je 30 jaar bij dezelfde werkgever werkt voor veel mensen voorbij. Enerzijds omdat functies veranderen, anderzijds omdat medewerkers zich ontwikkelen en een baan willen die echt bij hen past. Noloc, de branchevereniging voor loopbaancoaches, organiseert van 13 tot en met 17 september voor de zevende keer de Week van de Loopbaan. Ze willen hiermee landelijk aandacht geven aan het belang van LevenLangOntwikkelen én alle vormen van (persoonlijke) begeleiding van mensen en organisaties op de arbeidsmarkt

Week van de Loopbaan

Noloc loopbaancoaches adviseren werkenden en organisaties welke stappen zij kunnen nemen om inzetbaar en vitaal te blijven. Bij ruim 500 loopbaanadviseurs en jobcoaches aangesloten bij Noloc staan dus van 13 tot en met 17 september a.s. de deuren open om belangstellenden te ontmoeten en hen verder te kunnen helpen met hun loopbaanvragen. In de Noordoostpolder kun je onder andere terecht bij Bureau Mooi Werk.

Functies veranderen

De wereld en ook de arbeidsmarkt veranderd in rap tempo. De coronacrisis zorgde voor een grote verschuiving op de arbeidsmarkt. Ook digitalisering zorgt voor verandering in functies en vereist nieuwe kennis en vaardigheden. Blijven leren en ontwikkelen is een rode draad voor duurzame inzetbaarheid, zowel voor medewerkers als bedrijven.

Plezier in je werk

Als je bedenkt dat je gemiddeld zo’n 90.000 uur van je leven werkt, dan besef je nog meer hoe belangrijk het is om werk te doen dat bij je past en waar je gelukkig van wordt. Werk waarin je tot je recht komt en je kan ontwikkelen. Echter uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de mensen geen plezier (meer) heeft in zijn werk. En dat terwijl we tegenwoordig nog langer mogen doorwerken dan vroeger.

Ook voor bedrijven

Het aan boord hebben en houden van betrokken en toekomstbehendige werknemers wordt steeds belangrijker. Zeker in een aantrekkende en sterk veranderende arbeidsmarkt. Goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers zijn voor een groot deel bepalend voor het succes van een onderneming. Actief bezig zijn met loopbaanbeleid zorgt ervoor dat de organisatie zich richt op de inzet van medewerkers, op hun kwaliteiten en de ontwikkeling van kwaliteiten. Hierbij staat niet alleen het hebben van de juiste werknemers centraal, ook het behouden van deze mensen is belangrijk.