Visserverhaal in beeld bij expositie Urk

Urk - In het gemeentehuis van Urk wordt vandaag om 20.00 uur de expositie 'Ooit waren wij trotse vissers' van Pedro Rappé geopend.

Rappé: ‘Ik wil het verhaal van de visserman vertellen. Het harde werken op zee, overgeleverd aan de natuurelementen. Zijn grillen maar vooral zijn prachtige schoonheid. En het vertrouwde gezicht van de zeemeeuwen en Jan van Genten.’

Bij de foto’s van Rappé krijg je het gevoel dat je op zijn schip zit en de deining voelt. De zilte zeelucht komt je bijna tegemoet. Het is knap hoe Rappé het zeeleven van de visserman zo dicht bij kan brengen. Voor het thuisfront zo ver weg maar voor menig visserman een zeer herkenbaar beeld.

Meekijken

Bij de opening kunnen bezoekers meekijken met een VR experience op zee. Daarnaast is een deel van de expositie te bezichtigen bij Galerie Plein 1890, waar een hapje en drankje serveert wordt.

De expo is te zien in het Gemeentehuis Urk: Maandag t/m vrijdag: 9.00-12.30 en 14.00-17:00 en bij Galerie Plein 1890: woensdag t/m zaterdag 10:00-17:00 uur