Auto rechtdoor over rotonde in Urk: twee zwaargewonden

Urk - Op de Domineesweg, aan de rand van het industrieterrein, op Urk heeft vrijdagavond even na 21:00 uur een ernstig éénzijdig ongeval plaatsgevonden, waarbij twee personen gewond raakten. Mogelijk was er een derde persoon bij betrokken.

Door nog onbekende oorzaak reed een personenauto rechtdoor over de rotonde bij de Meep. Het voertuig kwam even verderop half in de struiken en tegen een boom tot stilstand. Getuigen belden 112 en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

In ieder geval twee inzittenden van de auto raakten bij het ongeluk gewond. Zij zijn met spoed per ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Over hun toestand is momenteel nog niets bekend. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die is niet ter plekke gekomen. De helikopter is langs de N50 tussen Ens en Kampen geland om daar de arts in een ambulance over te kunnen laten stappen. Vervolgens is men naar het ziekenhuis in Zwolle gereden.

Derde inzittende

In de bosschages langs de Domineesweg werd door de hulpverleners gezocht naar een mogelijk derde inzittende van de auto. Diegene zou direct na het ongeval weg zijn gegaan of gevlucht, aldus een getuige. De politie kon dat vrijdagavond nog niet bevestigen.

De politie heeft ter plekke uitgebreid sporenonderzoek gedaan om de precieze toedracht van het ongeluk te kunnen achterhalen. Daarom was de Domineesweg tot na middernacht afgesloten voor het verkeer.