140 zakken meel en 660 eieren cadeau

Emmeloord - De Voedselpioniers van de Pioniers van de Toekomst hebben vorige week 140 zakken meel en 660 eieren overhandigd aan Maria Wendels van de stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar.

Het meel was beschikbaar gesteld door de Akker van de Toekomst in Ens, de eieren door een pluimveehouder uit de Noordoostpolder. Een recept voor pannenkoeken en koekjes was bijgevoegd.

De stichting zet zich sinds 2016 in voor mensen die om wat voor reden dan ook rond moeten komen met een zeer beperkt budget maar niet in aanmerking komen voor de Voedselbank. Wekelijks worden meer dan honderd gezinnen voorzien van voornamelijk brood, groente en fruit.

Verspilling

De Voedselpioniers zetten zich graag in voor deze doelgroep: het is natuurlijk bijzonder pijnlijk te moeten constateren dat er in onze rijk voorziene polder mensen zijn die niet dagelijks groente en fruit kunnen eten! Daarom doen wij graag een beroep op ondernemers en telers van groente en fruit. We weten dat er veel bedrijven zijn die blijven zitten met overschot, het zgn. B-product of een product dat anderszins afwijkend is waardoor het niet in de supermarkt terecht komt maar op de afvalhoop. De Stichting zou het graag ontvangen om verspilling van voedsel tegen te gaan en om mensen die het nodig hebben te kunnen voorzien.