Het weer | Rustig nazomerweer

Gisteren hadden we tijdelijk te maken met wat warmer weer. Dat kwam door een lagedrukgebied dat op kwam zetten vanuit het zuidwesten. Wel vielen er later op de dag enkele buien die de warmte weer naar het oosten verdreven.

Dat lagedrukgebied ligt vandaag vlakbij Denemarken en brengt ons nog vrij veel bewolking, maar veel neerslag is er niet meer gevallen. Vanaf morgen komt er een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten naar onze omgeving. Deze krijgt vrijdag en zaterdag tijdelijk een eigen vesting boven Duitsland. Bij ons is het dan droog met van tijd tot tijd ruimte voor de zon.

20 graden

Overdag ligt de temperatuur rond de 20 à 21 graden en in de nachten kan het afkoelen tot een graad of 12. Daarbij wordt het soms wat nevelig of is er kans op mist. In de loop van het weekend en vooral volgende week lijkt het Azorenhoog onze kant op te komen en via Nederland naar het zuiden van Scandinavië te koersen. Dit ziet vooral het Amerikaanse weermodel. Dat betekent aanhoudend droog weer met ook van tijd tot tijd ruimte voor de zon en een oostelijke wind.

Droog

Tot nu toe verloopt september (op de buien van gisteren na) aan de droge kant in de polder. Met de huidige verwachting lijkt er voorlopig niet veel neerslag bij te komen. Of het echt een te droge maand wordt weten we natuurlijk pas over een paar weken.

Robert de Vries