Personeelskrapte in Flevoland neemt toe

Regio - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Flevoland is in augustus verder gedaald.

Deze daling, gecombineerd met een stijgend aantal vacatures, versterkt de krapte op de arbeidsmarkt. Inmiddels is de arbeidsmarkt in Flevoland krap. Deze krapte is lastig voor werkgevers met vacatures, maar biedt kansen voor werkzoekenden.

Eind augustus 2021 verstrekte UWV 6.209 WW-uitkeringen in provincie. Ten opzichte van de maand daarvoor is dit een daling van 5,2% (-343 uitkeringen). Landelijk daalde de WW met 5,2% net zo hard. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De regionale daling is 27,7%, oftewel 2.381 uitkeringen. Deze afname is iets groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-27,1%).

Technische beroepen

In Flevoland is de arbeidsmarkt voor technische beroepen zeer krap. Alleen voor productiemedewerkers is de spanning op de arbeidsmarkt gemiddeld. Voor ICT-beroepen zoals software- en applicatieontwikkelaars en databank- en netwerkspecialisten is de arbeidsmarkt zeer krap. Ook in de zorg heerst krapte. Een uitzondering vormen de creatieve & taalkundige beroepen. Daarvoor is de arbeidsmarkt ruim.