Prima septemberweer dit weekend

Emmeloord - Op veruit de meeste plaatsen blijft het komend weekend droog en de middagtemperatuur komt uit tussen 18 en 21 graden. Hiermee is het uitstekend doe-weer. Zaterdag start op veel plaatsen mistig en is er in het noorden kans op een lokale bui. Op zondag is de buienkans juist in het zuiden het grootst.

Vandaag start de dag lokaal met nevel, mist en lage bewolking. Geleidelijk breekt de zon door en dit lukt het beste in het zuiden van het land. In de noordelijke helft van het land komt het tot een enkele bui. Het wordt ongeveer 20 graden en het waait nauwelijks.

Grijze start op zaterdag  

De eerste dag van het weekend start grijs met mist en lage bewolking. Waarschijnlijk is het ochtendgrijs hardnekkiger dan vandaag. Geleidelijk breekt de zon door en waarschijnlijk verloopt de middag in de kustprovincies iets zonniger dan in het oosten en zuiden van het land. Op veruit de meeste plekken blijft het droog. Als het ergens tot een licht buitje komt dan is het langs de noordkust. De wind is zwak en waait uit oostelijke richtingen. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 22 graden in het zuiden van het land.

Zondag iets koeler   


Met 17 graden op Ameland en Terschelling tot lokaal nog 21 graden in de zuidelijke helft van het land komt de temperatuur zondag een fractie lager uit dan zaterdag. De wind waait uit het oosten en is zwak of matig. Het weerbeeld lijkt sterk op dat van zaterdag met in de ochtend regionaal mist en in de middag een afwisseling van wolken en zon. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Het buienkansje op zondag is echter niet voor het noorden, maar juist voor het zuiden.

Bron: weeronline.nl